Presentasjon av årets artister

Center of the Universe
Inspirert av Østeuropeisk folkemusikk, jungle, magedans, fransk progrock og lo-fi er Center of the Universe alt annet enn det de fleste band er. Dette er absolutt sommerpop i skeive taktarter. Nå har de sluppet det fine albumet Levitating Disc og mottatt ros og blant annet terningkast fem i Dagbladet.

The Great Big Taters
Denne gjengen slapp plate i vår til terningkast 5 i Adresseavisa som videre skrev at ”de som har sett denne trønderske kvartetten live, vet at de ikke skyter med løskrutt. The Great Big Taters er noe så sjeldent som et bluesinspirert rockeband som høres fresht og spennende ut. Som mestrer sine instrumenter på imponerende vis, har den rette feelingen og som har låter som fester seg og blir værende.»

Morfar
Dette soloprosjektet til trommisen i Youth Pictures of Florence Henderson ble egentlig avsluttet for flere år siden, men til glede for fansen holder han en sjelden gang sine berømte comeback/avslutnings-konserter. I år har altså vi fått æren av å presentere Morfar som er noe så spennende som shoegazerelectronica. Tenk et sted mellom Sigur Ros og Postal Service, bare mer lo-fi.

Vebak
Mannen bak prosjektet, Filip fra Århus, mener at ”Vebak slynger nymodens, buldrende amok-dubstep ud i rummet og fremmaner derigennem en tegneserieverden, hvori behårede væsner med gigantiske gab skyder omkring sig med lazer og regnbuer. Bag aliaset gemmer sig Filip Ja, der fortæller historier om folk og fæ, eksempelvis om hvorledes Vebaks væsner for nylig, paa en tidsrejse til år 2999 i følgeskab med Peppermill Records, opdagede et forældet Sansapperatur.”

Ine og Peder
Ine & Peder er en jazz/pop gruppe bestående av Ine Hoem på vokal og Peder Simonsen på tuba. Låtene deres er ekstremt stemningsskapende og bygges opp av vokal loops og tuba som mikses herlig sammen med hjelp av diverse elektronikk. Ine & Peder klarer på en helt særegen måte å bruke de få virkemidlene de har til å skape et stort musikalsk univers. Selv sier de at de er inspirert av blant annet Björk, Susanna and the magical Orchestra og Joanna Newsom.

Cuckoo
Med synthete melodier, fengende vokal og elektroniske beats i bagasjen kommer Andreas Paleologos a.k.a CUCKOO til årets Nystua festival. CUCKOO slapp singelen “Cuckoo” tidligere i mai, med slippefest på Revolver i Oslo. I det siste har han spilt, danset og spredt uhøytidelig electroglede til folket blant annet på Club:larm, og senere i sommer er han booket til klubbprogrammet på Øyafestivalen. CUCKOO er elektroniske rytmer, synthlinjer, engasjerende vokal og en særegen og underholdende danseform.

Yamon Yamon
Plateaktuelle Yamon Yamon kommer helt fra Stockholm for å servere oss indie-musikk som virkelig bidrar til deilig sommerfølelse. ”Yamon Yamon takes ordinary pop songs, twist them around, filter them in jazzy chord patterns, on/off beats and sprinkle their shimmering guitar hooks seamlessly in to every track. Stockholms best kept secret is about to go from unknown to well-known, an epithet that Yamon Yamon truly deserves.”

Dacianos
Dacianos er et Oslo-band med irske Barry Kavanagh i spissen som spiller en egenartet form for pianobasert popmusikk.

Stereopol
Stereopol spiller melodiøs pop som de selv mener vil gi deg en herlig følelse av å bli overkjørt av en hit squad på Vespas i Bratislavas gater.

Ben Lacey og 2 x Sundet
Lillebroren til Nystua-yndlingen Captain Credible som skal servere oss smakfull akustisk pop-rock.

Sky barstow og Captain Credible DJ-team
– spiller opp til låvedans!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s