Kristina Leganger Iversen

Foto: Tove K. Breistein

Kristina Leganger Iversen er fra Åsane, men bor og studerer for tiden i hovedstaden (Oslo, for de som måtte lure). Siden hun ble født i 1989 har hun jobbet med debuten «Hjartemekanikk», som, for å sitere en av anmeldelsene den fikk, «turnerer hjerte og smerte med stil». Hun er redaktør for litteraturtidsskriftet «Lasso», og hun sitter også i bladstyret til «Mål og makt».

Om «Hjartemekanikk skriver forlaget:

I den eine augeblinken er dei på veg til stranda for å bade, i neste augeblink blir dei påkøyrde av ein bil.
I denne diktboka flyttar vi oss mellom fire tidsplan: Starten på ein sambuarskap, ulykkesdagen, sjukehusopphaldet og tida etterpå. I varierte tekstar, frå poetiske sekvensar til små forteljingar og dialogar blir vi kasta att og fram mellom kjærleik og sorg, glede og sakn. Hjartemekanikk er ei bok om det som kunne ha vore, og om å vere den som blir åleine med minna.

Hun har fått svært gode anmeldelser av boka. Her er et lite utvalg:

Ei bok om dei store tinga i livet, kjærleik, sjukdom, død og sorg. Som lyrisk roman er boka imponerande; formbevisst, interessant og smart.
Tore Elias Hoel,  Dag og tid

Turnerer hjerte og smerte med stil … Kristina Leganger Iversens poetiske univers er utpreget musikalsk der hun dissekerer ord for ord, organ for organ, i en både besyngende og obduserende modus … debuten er original og undersøkende nok til at vi kan vente oss mer språkarbeid fra den unge debutanten.
Silje Stavrum,  Dagbladet

Kjærleiken og døden, desse eldgamle tema. Men i denne boka har forfattaren klart å skriva fram eit dobbelt blikk for dette som det er spennande å følgja. Det er ein fin debut, der trådane og kompleksiteten er bokas styrke.
Hadle Oftedal Andersen,  Klassekampen
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s