Brokeland Bullets

Brokeland Bullets

Brokeland Bullets tufter sin musikk på bluegrass, men henter også inspirasjon fra folk og country. Sangene fremstår som mer rustikke og mindre polerte enn hva man gjerne hører i bluegrass, men sentralt står den flerstemte harmionisangen, og bluegrassens kanskje fremste kjennetegn: glade sanger med triste tekster.

Våren 2011 gikk bandet i studio for å spille inn sangene sine. Resultatet av dissebestrebelser foreligger som debutplaten Brokeland. Siden da har de spilt mange konserter i inn- og utland. I 2013 gjestet de blant annet scenen på European Bluegrass summit i Praha og på Vinstra Countryfestival.

På sitt andre album, Heartbroke, byr Brokeland Bullets på tapt kjærlighet, utroskap og håp innpakket i nyskrevne bluegrasslåter med særpreg. Også denne gangen inviteres lytterne til å ta del i de genuine, ærlige og litt skitne sidene ved countrymusikken. Siden debutalbumet har bandet opparbeidet seg et betydelig rykte som liveband gjennom utallige opptredener i inn- og utland. Foruten releasekonsert på Buckley’s lanseres plata med en liten turne til Danmark, Tyskland og Nederland.

Brorparten av låtene skrevet av gitarist Jan Richard Pianski og banjospiller Espen Svenungsen etter en pilegrimsreise gjennom sørstatene i USA. I tillegg har bassist Sondre Ljoså bidratt med to spor, og en gammel countryklassiker i ny drakt er det også gjort plass til. Alle låtene er arrangert av bandet i fellesskap, noe som har gitt det varierte låtmaterialet et umiskjennelig Brokeland-preg. I tillegg til låtskriverne består bandet av Paul Oddvang på dobro, Johannes Selvaag på mandolin og Per Waagø på fele.

Brokeland Bullets kom på #2 i årets EWOB i Voorthoizen i Nederland, og er i storform!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s