Tabita & The Joygrass Reunion

Ute på Lørenskog-prærien et sted, i et gammelt ombygget hønsehus, kan du ukentlig finne en gjeng med entusiastiske musikere som med stor iver snekrer sin egen musikk. Emnene har de funnet i skauen, «langs veien», eller i storbyens travle larm, gjennom livets løp. Men det er i hønsehuset på prærien historiene og musikken finner sin endelige form: Prairie Tales.

Tabita & the Joygrass Reunion (T&TJR) er et norsk bluegrass-/roots-band som ble etablert med sin endelige besetning i slutten av 2012.

Som navnet tilsier er musikken og arrangementene i all hovedsak bygget opp rundt Linda Tabita Tangens egne tekster, og musikken har klare røtter så vel i Hurdals dype skoger og på Lørenskogs prærie, som i Tennessee og Nashville. Til tross for den tradisjonelle bluegrass-instrumenteringen lar de seg fritt inspirere av ulike musikksjangere og lar leken og kreativiteten legge føringer for hvor det musikalske uttrykket lander. Dermed serverer bandet bredspektret musikk med både norske og engelske tekster, anført av Linda Tabita og Ingrid og deres klokkeklare stemmer – på en seng av elleville eller varsomme strenger.

I 2013 ble T&TJR plukket ut til å delta på festivalen EWOB (European World of Bluegrass), utelukkende på bakgrunn av eget materiell. I 2014 ble det også en finaleplass i Country-/Bluegrass-sjangeren i IAMA (International Acoustic Music Awards), med låta «Hope».

T&TJR er for øyeblikket I studio og jobber med sitt debutalbum med arbeidstittelen “Prairie Tales” med planlagt utgivelse Januar/ februar 2015, I tillegg til singelutgivelser som vil komme fortløpende I 2014. Bandet er også tungt involvert i etableringen av Nystua Bluegrassfestival på Eidsvoll verk, som vil finne sted lørdag 9. august 2014.

T&TJR er aktive på sosiale medier, og er bl.a. å finne på følgende adresser:

Facebook: https://www.facebook.com/TabitaTheJoygrassReunion

SoundCloud: https://soundcloud.com/joygrass-reunion

 

Tabita & the Joygrass Reunion er:

Linda Tabita Tangen – vokal                                

Ingrid Lønnkvist Røri – vokal

Per Kristian Arntzen – gitar/vokal                            

Erik Devold – mandolin/vokal

Magnar J.L Røri – bass/vokal                                      

Thomas Engevold – banjo/vokal

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s